In balans

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met het beweegprogramma In Balans verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Bovendien leert u nieuwe mensen kennen in uw wijk en verbetert uw algehele conditie, zodat u langer de dagelijkse dingen kunt blijven doen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie.

 

Praktische informatie en oefeningen

In Balans is een groepstraining. De training duurt veertien weken en bestaat uit:

  • een informatiebijeenkomst (1,5 uur)
  • drie cursusbijeenkomsten (1x per week, 2 uur per bijeenkomst)
  • tien weken trainingsbijeenkomsten (2x per week een training van een uur).

 

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi en zijn erop gericht om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren. De trainer geeft u ook tips om hier thuis aan te werken.

 

Deskundige begeleiding en handig cursusboek

Een deskundige docent geeft de cursus In Balans. De docent zal u op uw eigen niveau begeleiden. In het cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen. Alle oefeningen staan hierin duidelijk beschreven en worden in beeld gebracht met foto’s. Zo kunt u tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

Afspraak maken?

Stuur ons een bericht via het contactformulier of neem contact op via onderstaande gegevens.

 

info@fysiotherapiemuijselaar.nl (010) 471 20 03